Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Memory charging

A sok tanulástól előfordulhat, hogy a memóriád túlterhelődik. Íme pár tipp, amelyek segítségével felfrissítheted. Csekkold. ;)

 

#1 Miss Rágógumi

Bár a tanerő a rágózástól tízből kilencszer kiborul, idővel úgyis kiderül, hogy ez a tevékenység valójában fontos: pont azokat az agyféltekéket stimulálja, amelyek a memóriáért felelősek. Arról, hogy a lufifújás hasznos-e nincsenek infóink. Még.

 

#2 Irkafirka

Okos egyetemi kutatók szerint a firklás jótékonyan hat az emlékezőképességre. Tiszta sor: ha legközelebb a tanraid beszólnak, hogy miért van összefirkva a könyved/füzeted, ezzel a kifogással könnyedén leszerelheted őket. ;)

 

 

#3 Az alma hatalma

Az almalében tallható összetevők állítólag tuti memóriamaximalizló csodaszerek. Már kezdheted is memorizálni a következő mondatot: Az acetilkolin az autonóm ganglionok neurotranszmittere. (Magyarul: agyserkentő.)

 

#4 Frászkarika

Hagyd, hogy kitörjön a frász akár egy szokatlan kihívástól. Nyugodtan zavard össze magad egy kicsit: kend a szendvicsedet az ügyetlenebb kezeddel, zuhanyozz csukott szemmel, cseréld fel a reggeli rutinod sorrendjét. Az újdonság felpörgeti az agyműködést.

 

By:Lolaa'

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.