Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Food Fighters

Ezerrel harcolsz az alakodért - hogy a bikiniszezonra bomba formában legyél - no meg az überhelyes életmódért? Magadbatömsz csomó kajét, amiről azt hinnéd, hogy egészségesek, pedig pont, hogy nem? Le a gázos kajákkal!

 

Halrudacska

Hmmm, mi is imádjuk, de lehet, hogy lassan ez már csak múlt idő. Legalábbis a mirelit verzió. A maradék halhúsból készült reszelék minket legalábbis nem arról győzött meg, hogy rohanjunk a hűtőpultokhoz. Anyuuu, csinlj nekünk rendes halat, plíííz! (Szerintünk ha szépen mosolyogsz, megcsinálja. Vagy ha megmutatod neki ezt a cikket.)

 

Gabonapehely

Bár bio kiadása tuti, kicsit kételkedünk abban, hogy eslő olvasatra te nem a doozos, mindenféle beszélő állattal reklámozott reggelipelyhekre gondoltál. Utóbbi maga a cukorparadicsom, igazi sugar-show, amiben max. mesterségesen vannak jelen a vitaminok, és hült helyüket keresik a rostok. 

 

 

 

Cukormentes cukorka

Ez eleve paradoxon. Ha a cukorból kivonod a cukrot, akkor nem marad ott semmi sem. No, kábé ezt kéne enni ha egészséges szeretnél maradni. Ehelyett jön a már jól ismert aszpartám meg a vele járó egészségtelen cuccok...Kell ezt még magyaráznunk?

 

Gyümölcsjoghurt

Vajon miért van az, hogx aminek a cimkéjén legalább egy málna vigyorog, arról elhisszük, hogy egészséges? Persze, ha biogazdálkodásból vagy házi termelésből származik, totál más a helyzet, a szupermarketek viszont legkevésbé sem ezekről híresek. És hol az élőflóra meg a friss gyümi? Helló, Farmville - várunk a valóságban!

 

 

 

Bodzaszörp

"A szörp gyümölcsől készül" Na persze, a Hold meg sajtból van....Nemrégiben azt hallottuk, hogy a szörpben annyi cukor van, hogy már nem is kell bele tartósítószer. OMG, a cukor konzervál? Szerintünk hátraarc, a gyümölcsöt keresd máshol , például a turmixgépben. Ha ragaszkodsz a szörphöz, akkor a nagyi DIY kamrájából szerezz. ;)

 

Tea

Na jó, valójában csak a filteres verzió gz. Reméljük, te nem vagy az aki elhitte, hogy ez a cucc valódi gyümikből van. We are so sorry, de le kell rombolnunk benned ezt az illúziót. Ha belegondolsz, valójában tök logikus: fognak egy csomó törmeléket más, rendes teákból, bezacskózzák őket, és utána eladják a népnek jó pénzért. Ne hagyd magad: használj rendes teafüveket!

 

 

 

Szójatej

A szója jó cucc - ha nem viszed túlzásba. Nagymértékben növeli ugyanis az ösztrogénbevitelt, ami nem hangzik túl jól, azonkívül valójban nem más, mint a szervezeted becsapása. Mos komolyan azt hiszed, ha szója tejet teszel a kávédba, egészségesebb lesz a végeredmény? A cukrot ugyan elhagyod, de a koffein még ott marad. 

 

Barnacukor

A cukrok esetében inkább szemfényvesztésről van szó. Persze, tény, hogy barna verzióban fordítottan arányos az ásványi anyag és a kalóriamennyisége (az előbbi javára) de jobb, ha tudod: több kiló cukrot kéne ahhoz elfogyasztanod, hogy ennek mérhető eredménye legyen. A káros hats mindkettőnél garantált. Helyettük hasznlj inkább mézet!

 

 

 

Light kóla

Valódi Number One: a light kóla valójában hízlal? Sajnos a hír igaz. A cuccban található aszpartm csak papíron kalóriamentes - valójában bekapcsolha az agyban a "Csak bekapok néhny falatot" programot. A nem kívánatos kilók egyébként is csak az első érv a light cuccok ellen. Maradjunk annyiban, hogy se a csontromboló savak, sem pedig a színezőanyagok nem büszkélkedhetnek túl sok pluszponttal. 

 

By: Lolaa'

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.